|
Druh |
Helleborus orientalis |
|
| Rozšíření | vých. Balkán, Malá Asie | |
| Popis |
rostlina kvetoucí v zimě a brzy z jara dosahující výšky 30cm |
|
| Pěstování | nenáročná, potřebuje vlhčí stanoviště s dostatkem živin | |
| Množení | dělením trsů na jaře | |
| Poznámky | při množení (rozdělením trsů) se rostlina dlouho zotavuje, jedovatá!!! |